agenda

 

Gebedsavonden: “Bidden voor Leeuwarden”

Elke eerste woensdagavond van de maand in Stadsklooster Jabixhûs

 

Dit jaar werd op nieuwjaarsdag in Leeuwarden in het Stadsklooster Jabixhus voor het eerst een 24 uursgebed gehouden om te bidden voor de stad en het nieuwe jaar op te dragen . Dit gebeurde in samenwerking met. gebed058 in 3 vieringen met daartussen estafettegebed van individuen en kleine groepjes werd zo de klok  rond gebeden tot 15.00 uur op 2 januari . In totaal deden ongeveer 35 mensen , inclusief een paar kinderen mee. 

Omdat het de eerste woensdag vande maand was, kwamen we ook bij elkaar voor het Stadsgebed voor Leeuwarden. 

Er konden ook creatieve vormen van gebed uitgeprobeerd worden , zoals een scrabblegebed, waarbij namen van dierbaren met blokjes gelegd konden worden , pleistergebed voor zieken  of meditatief schilderen of kleien. 

Kunstenaars Marjan en Jeannet Beuker brachten zelfs een hele behangrol mee en tekenden die in de vroege ochtend samen met Hanneke Fonteyn vol met de Oldehove en de flats in de stad. Met symbolische plusjes werd het gebed verbeeld dat mede door LF2028 projecten tegen eenzaamheid er meer verbinding mag ontstaan . 

Alle deelnemers vonden het een bijzondere ervaring om zo direct bij het begin het jaar op te dragen en elkaar vanuit verschillende kerken zo te ontmoeten . Voor herhaling vatbaar ! 

 

De volgende reguliere avonden zijn op :

4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni, 

Steeds van 20.00u tot 21.30u

Iedereen is van harte welkom!